איך לנהל הוצאות חריגות של ועד הבית
כל שקט, יכול להיהפך ברגע אחד לבלגן חסר שליטה.
חייהם השלווים של דיירים בבניינים רבים התהפכו ברגע אחד של פיצוץ צנרת, קלקול מעלית, שריפה ח"ו, או כל אירוע יוצא דופן שמחייב תשלום הוצאה חריגה מקופת הועד. ואין בניין שלא אירעה או תארע בו הוצאה חריגה.
במקרה כאלו המציאות מורכבת. כל אחד וסיבותיו/תירוציו, לא תמיד מבין את נחיצות העניין והחובה להשתתף בתשלום המרוכז. חלק מהשכנים יטענו שאינם יכולים לעמוד בתוספת תשלום גדולה בחודש הנוכחי, אחרים התנערו מאחריות. והעול והצוקה יפלו על ועד הבית המתנדב, שאינו מבין מדוע לקח על עצמו את העונש הזה.
הבעיה מתחילה תמיד מהסכום החריג. לרובנו קשה להוציא פתאום סכום גדול, ואז מתחילים התירוצים: זה לא בצד שלנו, זה הילדים האחרים עשו, באותו שבוע הייתי בכלל בחופש, הסתימה נגרמה בכלל מהשכנים, ועוד כהנה וכהנה.
האמת, כדי לצלוח בשלום תשלום הוצאה חריגה מקופת הועד לא צריך להיות בניין של מיליונרים. מספיק ניהול וועד בית נכון, בהצטרפות חד פעמית לאיגוד ועדי בתים והחתמת השכנים על תשלום בכרטיס אשראי וכל יתר העניינים יטופלו באופן מהיר וקל – ועד הבית נותן הוראה לאיגוד כמה כסף בדיוק לגבות מהשכנים ובאיזו פריסת תשלומים כפי בחירתכם, לאן להעביר את הכסף, האם להשתמש גם ביתרת הכסף העודף הקיימת כבר בקופת הועד לצורך ההוצאה החריגה ועוד.
חלק מהשירות, כולל גם יעוץ משפטי ע"י עו"ד בנוגע לזכותו של הועד לתבוע פיצויים מחברת הבניה, הביטוח או העיריה האחראית במישרין או בעקיפין על הליקויים שהתגלו.