ייעוץ משפטי לוועד הבית
התערבותו של "איגוד ועדי בתים" השיבה את השקט והשלווה לבניין, רגע לפני שהמצב נעשה בלתי הפיך * כך מסייע איגוד וועד בתים ליחסי שכנות נאותים ושלום בית – פשוטו כמשמעו
עדיף שלא נכיר, אך סכסוכי שכנים הם דבר נפוץ מאוד. מבחוץ הכל נראה בסדר, הילדים משחקים יחד בארגז החול, אבל בפנים שולטת המהומה.
זה היה הסיפור באחד מבנייני מגורים במרכז הארץ. אם הייתם נכנסים אליו לפני תקופה קצרה, ברי לנו שהייתם יוצאים משם במהירות האפשרית. מהסיבה הפשוטה, כשאין חשמל, אין מעלית, והמנקה מזמן כבר לא עבר שם, אין באמת שום סיבה לסבול.
ויכוחים על תשלומי ועד הבית, איחורים וצבירת חובות, גררו התפטרות של ועד הבית, ושל זה שבא אחריו, וגם זה שהיה הבא בתור אחריו. כתוצאה מכך נותק זרם החשמל לחדר המדרגות, המעלית שבתה והמנקה נטש. המצב היה יכול להמשך, לפחות עד היום.
הפתרון הגיע ממקרה מצער: אורח שהגיע לבניין עלה במדרגות, החושך והלכלוך גרמו לו ליפול בחוזקה. רגלו נשברה והוא נזקק לטיפול רפואי. אחרי שבירר מה קרה הציע פתרון פשוט. "מה, לא שמעתם על "איגוד ועדי בתים? הם בדיוק יכולים לפתור לכם את כל הבעיות".
וכפי שאמר, כך אירע. מספר פגישות עם השכנים, חלוקת הוראות הקבע, התחלת גביה מסודרת ופריסת חובות העבר. מעתה, כשתגיעו לבקר בבניין, לא תאמינו למה שהתרחש שם עד לפני זמן קצר.
מתברר שההצטרפות ל"איגוד ועד בתים" עשתה פלאים. שכנים שהיו מסוכסכים משך שנים חזרו לחייך אחד לשני, האיגוד סייע לועד להוזיל את התשלומים של תחזוקת המעלית ונקיון הבנין, פתאום הכל נקי, נעים ומסודר. השכנים משלמים פחות ומקבלים הרבה יותר.
אין פה קסם, זה דבר פשוט – מסבירים ב"איגוד": מרבית המריבות בין שכנים נוצרים לאחר עיכוב בתשלומים. כשהחוב תופח בעל החוב מחפש תירוצים כדי לדחות את התשלום או לא לשלם בכלל. לפעמים הוא טוען שהמנקה לא עושה את עבודתו, לפעמים הוא קובל על גובה הסכום, ולפעמים יש כמה שלא משלמים וכל אחד משמש כתירוץ לאחרים. בפועל שכן שלא משלם צובר חובות נוספים שהולכים וגדלים וגורר בעקבותיו שכנים אחרים שלא רוצים להרגיש 'פראיירים' ומפסיקים גם הם לשלם, מה שפוגע באיכות החיים של כל השכנים.
"במקרים כמו בבנין שהוזכר, אנחנו מציעים לוועד הבית להודיע שלא נגבה שקל עד שלא כולם יחתמו על הוראת קבע. זה כבר מוריד את מפלס המתח. אחר כך אנחנו פורסים את חובות העבר בצורה נוחה. כך שהכל מסתדר במהירות רבה ובקלות יחסית.
"אבל למעשה", מדגישים באיגוד, "אנחנו לא קיימים רק בשביל 'לכבות שריפות', תמיד עדיף לסדר את הדברים לפני שמגיעים למצב מסובך. ההמלצה שלנו לכל בניין היא לעבור לגביית דמי ועד הבית בהוראת קבע, כך נחסכים הרבה 'כאבי ראש' ובעיות, וכך ועד הבית מתפנה לעסוק במה שחשוב באמת לשכנים".